Tips och råd inför takläggning

Behov

Det första man behöver fundera över som husägare av ett hus som behöver nytt tak är om man behöver ett nytt tak eller om det befintliga taket går att reparera. Sen är det även värt att fundera över vad ett nytt tak kan göra för utseendet och värdet på huset.

Taktyp

Fundera över vilken typ av tak du ska ha på huset. Ska det vara samma typ av tak som redan är där eller något annat material? I så fall vilket material och passar det för huset beroende på hur mycket det nya materialet väger och vad för lutningar taket har. Olika taktyper skiljer sig en hel del på både i pris och kvalitet så det gäller att fundera över vad man vill ha.

Solpanelstak

Kan det vara värt att lägga ett tak som ger huset solenergi? Det ger en lägre energikostnad i ditt hem och att producera el genom sitt soltak är även ett miljövänligt alternativ för en hållbar framtid. Läs på de olika alternativ som finns gällande solpanelstak som t ex solpaneler, integrerade solceller i takpannorna eller kanske en solelsanläggning.

ROT-avdrag

Vi vet att det är kostsamt att göra renoveringar och vill tipsa om att du kan använda ROT-avdrag vid takläggning. Du får en skattreduktion på 30 % av arbetskostnaden. Maxbeloppet för det ligger på 50 000 kronor per person. Vi hjälper er att administrera skattereduktionen och kommer att reducera det på fakturan.

Vill ni veta mer om hur ROT-avdraget fungerar se Skatteverkets sida.